Pensioen VO


Alle personeelsleden (ook invallers) zijn deelnemer van het pensioenreglement van de “Stichting Pensioenfonds ABP”. U bent via uw betrekking verzekerd voor een ouderdoms- en nabestaandenpensioen. Op het salaris wordt hiervoor premie OP/NP ingehouden. Tevens is men verzekerd voor een invaliditeitspensioen, waarvoor premie IP/BW op het salaris wordt ingehouden.
Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de afdeling personele zaken van het Onderwijsbureau.

Als men in een vorige betrekking bij een ander pensioenfonds rechten heeft opgebouwd, kan men dit binnen 6 maanden na benoeming laten overzetten naar het ABP middels ‘waardeoverdracht en waardeovername’.

Partnerpensioen
Bent u pas aan het werk binnen overheid of onderwijs?
Dan kunt u binnen 6 maanden meedoen aan ABP PartnerPlusPensioen. Dat kan interessant voor u zijn. Hiermee krijgt uw partner een hoger nabestaandenpensioen als u overlijdt na uw 65ste.

Wegwijs in uw pensioen
Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het is daarom goed om u tijdens uw dienstverband te verdiepen in uw pensioenregeling zodat u antwoord krijgt op een aantal belangrijke vragen:
Wat valt er onder mijn pensioenregeling en wat niet? Waar kan ik zien hoeveel pensioen ik opbouw? Hoeveel premie betaal ik en hoeveel betaalt mijn werkgever? Wat betekent het voor mijn financiële toekomst wanneer er veranderingen zijn in mijn privé omstandigheden?
Download hier de checklist.

ABP-nieuwsbrief
Als uw straks stopt met werken, ontvangt u van ABP uw pensioen. Dit pensioen is een belangrijke arbeids­voorwaarde waar we maandelijks samen een aanzienlijk bedrag voor sparen. Ongeveer een vijfde deel van uw salaris is premie voor uw pensioen. En daar doen wij nog een schepje bovenop. Dat is veel geld. Omdat uw pensioen daarnaast ook nog eens in beweging is, vinden wij het erg belangrijk dat u hiervan niets mist. Om niets te hoeven missen van alle berichten rondom uw pensioen adviseren we u om u aan te melden voor de ABP Nieuwsbrief. Met deze digitale nieuwsbrief die u zo’n 12 keer per jaar van ABP ontvangt, wordt pensioen in heldere taal aan u uitgelegd. Zo ontvangt u bijvoorbeeld tips hoe u ervoor zorgt dat uw partner geen pensioen misloopt of waar u op moet letten als u minder gaat werken. Maar ook onderwerpen zoals de dekkingsgraad, uw pensioenpremies en de manier waarop ABP die voor u belegt, komen regelmatig in de nieuwsbrief terug.

U kunt zich snel en gemakkelijk aanmelden via onderstaande button. Zo blijft u op de hoogte over uw pensioen.CONTACT


postadres
Postbus 91
7940 AB Meppel

info@obmeppel.nl
0522-252299

 


bezoekadres
Industrieweg 15-20
7944 HT Meppel

Openingstijden »